Eurosense 2016 – et fransk reisebrev

Eurosense 2016 – the 7th European Conference on Sensory and Consumer Research – ble avholdt 11. -14. September 2016 i Dijon Congress Centre, Frankrike.

Eurosense 2016

Konferansen hadde tittelen “A Sense of Time” og ble arrangert av INRA (French Institute for Agronomical Research) og SFAS (French Society of Sensory Analysis) i samarbeid med E3S (European Sensory Science Society).

Av de 664 deltagerne, kunne vi notere 12 fra Norge.

Det faglige programmet startet allerede søndag formiddag for de mest ivrige med 5 parallelle Sensometrics Tutorials .

Selve konferansen åpnet offisielt samme ettermiddag kl. 16 med to s.k keynote foredrag. Pascal Schlich (INRA) var chair og representerte arrangementskomiteen.  Etter dette var det velkomstresepsjon med mingling, canapéer og Kir Royal (Creme de Cassis og champagne) i glassene.

Mandag morgen ble det delt ut studentpriser fra E3S og Elsevier. Joanne Hort representerte E3S og var chair når fellessesjonen fortsatte med et nytt keynote foredrag. Deretter fulgte tre parallelle foredragssesjoner med ulike tema: «Emotions», «Physiology» og «Tools and Methods». Ikke alltid lett å velge….

Det samme dilemma fikk man når tre parallelle workshops fulgte etter pausen: «Consumer Motivation & Implicit-Impulsive Test», «Taste sensitivity» og «The future is digital».  Var du kjapp, kunne du springe imellom og få med deg et utvalg fra flere workshops.

Lunsjen var god, men det tok sin tid når det skulle serveres to retter til 664 deltakere. Dagen etter var det heldigvis bedre logistikk og det gikk raskt unna.

Etter lunsj var det satt av tid for å se på og poster og snakke med forfatterne. I tillegg var det satt opp superkorte 2,5 minutters s.k. «Flash Poster Presentations».

Tre nye parallelle foredragssesjoner på ettermiddagen med temaene «Sensory Drivers for Health and Wellbeing», «Sensory and Eating behaviour» og «Wine». Etter en pause var det dagens siste keynote foredrag og deretter kunne man velge om man ville smake på «Wine and Cheese from Bourgogne Franche-Comté» eller gå på byvandring som ble avsluttet med en times vinsmaking i en lokal vinkjeller.

dijon-place-de-la-liberation-01-office-de-tourisme-de-dijon-atelier-demoulin

Tirsdag startet dagen igjen i en felles sesjon i den store salen med to nye keynotes. Deretter tre nye parallelle foredragssesjoner: «Cognition & Food Choice», «Cross-modal Interactions» og «From neonates to elderly» – og så var det bare å springe imellom og få med seg det mest spennende igjen. Mønsteret fra mandag gjentok seg med tre nye workshops: «Temporal Dominance of Sensations», «Taste sensitivity» og «The future is digital: Applications in consumer research». På sistnevnte kunne man få prøve seg med 3D-briller i en virtual reality.

Deretter fulgte en deilig lunsj og en ny poster session inkludert at man kunne se på posters på konferanse app’en om man ville (“Virtual posters”).

Tre nye foredragssesjoner tok for seg følgende tema: «Meals & Variarity», «Observational methods & studies» og «Sensometrics». Ettermiddagen ble avsluttet med to nye keynotes før man gikk på hotellet for å pynte seg for kveldens Gala Dinner. Middagen fant sted i flotte, historiske omgivelser i Salle des Etats et Salle de Flore i Palace of the Dukes of Burgundy fra det 17 århundre hvor vi ble ønsket velkommen av byens ordfører før vi ble servert både franske så vel som lokale delikatesser.

img_4895img_4880

 

 

 

Onsdag var konferansens siste dag og vi fikk 8. keynote foredrag etterfulgt av tre parallelle sesjoner: «Meaning, Meta-analysis & Significance», «Evaluation of consumer perception dynamics» og «Is there such thing as the perfect match? Food and beverage pairing». Etter pausen var Margrethe Hersleth chair og Hal Mac Fie «provoserte» salen med siste keynote foredrag «Sensory science has got to move on». 

img_4933

Helt avslutningsvis ble konferansen lukket av med takk til de som hadde arrangert og avsløring av sted og dato for neste Eurosense:

EuroSense 2018 vil bli arrangert 2-5 September i Verona, Italia.

img_4860

Liv Bente Strandos og Tone E. Nyvold